A legjobb ajándékok Karácsonyra nőknek

A legjobb karácsonyi ajándék ötletek nőknek

Hogyan válasszunk karácsonyi ajándékot egy nőnek?

Mivel lepjük meg anyukánkat, lánytestvérünket, barátnőnket, feleségünket, kolléganőinket… Itt a legjobb karácsonyi ajándék ötletek nőknek

Nőként egész könnyen tudjuk beleélni magunkat a megajándékozandó helyébe, mert némileg hasonlóan gondolkozunk, hasonló dolgoknak örülünk, hiszen nők vagyunk, mi magunk is. Egy férfinek viszont rémes fejtörést okozhat a megfelelő karácsonyi ajándék ötlet kiválasztása, hiszen, mint mindenben, ebben is annyira mások vagyunk, mondhatni bonyolultak. Egy férfinek talán nem lövünk nagyon mellé, ha valamilyen praktikus használati tárgyat választunk, aminek gyakorlati hasznát veszi. Bár egy pár zokni vagy egy kötött pulóver talán nekik sem a legszívhezszólóbb, legemlékezetesebb ajándék lenne és nem biztos, hogy ezzel nyernénk el a kegyeit, de mondjuk valamilyen hasznos szerszámmal, elektromos kütyüvel, akármivel már közelebb lehetünk a megoldáshoz. Ezzel szemben egy nőnek robotgépet ajándékozni karácsonyra? …hát, lehet, hogy végzetes hiba lenne. Persze ez függ sok mindentől. Például az érintett nő korától, aktuális élethelyzetétől, személyiségétől, érdeklődési körétől és például a felek közti kapcsolat minőségétől.

Vegyük például az említett robot gépet. Abban az esetben, ha egy friss kapcsolatban kapnám az újdonsült szerelmemtől, akitől sokkal inkább számítanék valami sokkal személyesebb, irántam való érzéseit kifejező ajándékra, valószínű magasra szökne a szemöldököm egy ilyen cseppet sem romantikus ajándékot bontogatva. Viszont mondjuk, 2-3 év múlva már lehet, hogy én magam írnám fel a kívánságlistámra, amikor már ez a fajta kezdeti turbékolós időszak inkább átsiklott az együttélés nyugalmas vizeire. Bár! Ezzel a kijelentéssel boncolgathatnánk a párkapcsolatok elszürkülésének folyamatát, így inkább az a tanácsom, robotgépet ne vegyünk a kedvesünknek karácsonyra, soha, semmilyen körülmények közt, semmikor se. De például, ha ennek a lánynak a szülei vagyunk és ez a lány épp egy „pályakezdő” háziasszony, aki most költözött be az első önálló otthonába, biztosan örül minden olyan felszerelésnek, amit így nem neki kell beszereznie, merthogy ezekből végeláthatatlan a lista, így ebben az esetben nagy esélyünk van rá, hogy nem vágja hozzánk e remek háztartási eszközt sértettségében.

Na de elég is az általánosításokból, íme, néhány karácsonyi ajándék ötletek nőknek, amivel meglephetjük a számunkra oly kedves nőt. Remélhetőleg pozitívan:

1. Óra

ajándék ötletek karácsonyra óra

Nos, kezdjük is a listát a legbiztosabb ajándékötlettel, aminek kevés nő ne örülne, és az egy szép karóra. Hogy miért? Mert nem is ékszer, de mégis. Mert szép is, hasznos is, értékes is, és ha nem tetszik, ki lehet cserélni olyanra, ami tutira megdobogtatja a szívünket. Persze nem ez a legolcsóbb karácsonyi ajándék, de ebben is széles a paletta, mert az egészen kedvező áron kapható divatóráktól kezdve, a középkategóriás darabokon át a határ a csillagos ég, így mindenki talál a pénztárcájának és az ízlésének éppen megfelelőt úgy, hogy biztosan nem lő mellé és az ajándékozott boldogan ugrik majd a nyakába, legyen bármilyen korú, habitusú, érdeklődési körű az illető.

http://ekszer-ora.hu/termekadatlap/ora/fossil/fossil-jacqueline-noi-ora-es3737/

2. Táska

ajándék ötletek karácsonyra táska

Hát egy nőnél kevesebb dologgal lehet jobban belopni magunkat a szívükbe, mint egy szép, minőségi táskával. Nagyjából hibázni sem lehet, hiszen nincs az a típusú táska, amire egy nőnek ne lenne szüksége, nem férne el a szekrényben, vagy ne illene valamelyik szettjéhez. A lényeg itt úgyis a mennyiség, egy nő annál boldogabb, minél több táskája van. Ez ugyanígy érvényes a cipőkre is, csak azt sokkal nehezebb eltalálni, így ha biztosra akarunk menni, vegyünk egy szép táskát. Slussz-passz!

http://www2.hm.com/en_gb/productpage.0510359004.html#Burgundy

3. Egy szép kendő

ajándék ötletek karácsonyra kendő

Nem hangzik annyira jól, mégis nagyon jó karácsonyi ajándék ötletek nőknek szerintem egy szép kendő, amit rengeteg féleképpen tudunk használni. Ha az illető eltalálja az ízlésünket, büszkék lehetünk rá, hogy ismer minket jól és ettől még szebb az ajándék. Ráadásul ott van mögötte, hogy foglalkozott azzal, hogy nekünk mi állna jól, mi tetszene és nem csak elintézte valami általánossággal az ajándékvásárlás problémáját.

http://www2.hm.com/en_gb/productpage.0517737003.html#Bright red/Floral

4. Könyv

ajándék ötletek karácsonyra könyv

Én szeretek könyvet kapni, pedig nagyon kevés időm jut olvasni, mégis jó ajándékötletnek tartom. Hacsak valaki nem utál olvasni, annak minden esetben jó ötlet lehet könyvet ajándékozni, mert egy értelmes, értékes, figyelmes és hasznos ajándék. Ha jól választasz, az arról árulkodik, hogy ismered a másikat és ez pluszban hízelgő, mindenképp örülni fog neki a megajándékozott. Ha nem lett telitalálat, akkor maximum a gyűjteményét fogja bővíteni, de még így is jobb megoldás, mint egy doboz bonbon, mert egy fokkal több törődést feltételez, mint egy polcról lekapott édesség, amit bárkinek vehettünk volna.

https://bookline.hu/product/home.action?_v=Carla_Buckley_A_legmelyebb_titok&trackingCode=j6j0c7z7-hg4aqb95tjt-S.PROFILE_PAGE.C.c79_a81-1g3ei75&id=294402&type=22

5. Parfüm

ajándék ötletek karácsonyra parfüm

Igen-igen, tudom, hogy elcsépelt és sokan nem szeretik, mert úgy érzik ezzel csak megúszni akarta az ajándékozó a fejtörést, hiszen parfümöt bárki tud venni, de mint nő, én ezt cáfolom. Én szeretek parfümöt kapni, mert imádom a jó illatokat, de nem mondom, hogy nem kockázatos. Ha az illető tudja, mi a kedvenc illatom, azzal nem nyúlhat mellé és azt mutatja, hogy ismer, figyel rám, de nem kockáztat. Ha nem a szokásosat veszi, és mégis el tudja találni az ízlésem, még jobb, mert nem a biztonságra játszott és mégis eltalálta, hogy mit szeretek, ez csillagos ötöst érdemel. De persze el is lehet szúrni, mert ha az illat egyáltalán nem tetszik, akkor sajnos nem fogom hasznát venni és még az is megkérdőjeleződik bennem, hogy a másik figyel-e rám egyáltalán. Lássuk be, azért ez nem könnyű választás, de legalább van benne izgalom.

http://parfumcenter.hu/lancome-la-vie-est-belle-l-eau-de-parfum-30-ml

6. Cuki pizsama

ajándék ötletek karácsonyra cuki pizsama

Nem akarok részrehajló lenni, de nem hagyhattam ki a válogatásból Mickey Egeret, mivel nálam évek óta favorit és ezzel könnyítem meg hosszú idő óta a környezetem helyzetét, amikor nekem szeretnének meglepetést okozni. Vagyis meglepődni már nem szoktam, érthető okokból, inkább a megajándékozni szót használnám. Lehet, hogy a pasik nem is gondolnák, hogy ez egy jó ötlet, mert esetleg azt hihetik, hogy a megajándékozott nő rossz néven veszi a „gyerekes” ajándékot, de óriásit téved. Az a helyzet, hogy mi nők, valahol belül mindig megmaradunk kicsit kislánynak és egy cuki pizsamának egyáltalán soha nem tudnánk nem örülni, sőt. Ha olyat kapnék, ami igazán hozzám illik, vagy arról árulkodik, hogy az illető figyel rám és tudja, mit szeretek, akkor az még plusz pont az amúgy is telitalálatos karácsonyi ajándék mellé.
http://www2.hm.com/en_gb/productpage.0307454003.html#Grey/Mickey Mouse

7. Kézzel készített szappancsomag

ajándék ötletek karácsonyra kézműves szappan

Ez azt hiszem a biztonsági, szinte bármikor, bárkinek bevethető ajándék, mivel megint csak nagyjából kortalan és az igényes kivitelű, jó illatú, szép dolgok, aminek még haszna is van, a nők körében általában sikeresek. Mégiscsak nem egy flakonos tusfürdő, testápolóval, még ha karácsonyi díszcsomagolásban is van, amit egy valakitől nem vennék zokon, ha ezt kapnám, és az a nagymamám. De tőle kevés dolgot veszek igazán zokon, főleg mert ő a világ legjobb beiglijének forrása. Szóval ez a szappancsomag is egy esetben váltana ki belőlem némi csalódottságot, ha mondjuk a szerelmemtől kapnám, de ezen az egy eseten kívül azt hiszem nagyjából jó reakciót váltana ki, bárki is ajándékozna meg vele. Ha nem is használnám, a fürdőszobába dekorációnak és illatosítónak még így is hasznát venném.

http://www.prezzybox.com/handmade-soap-collection.aspx

8. Szakácskönyv: Sushi készítés

ajándék ötletek karácsonyra szakácskönyv

Szerintem a nőknél egy szakácskönyvvel olyan nagyon nagyot nem lehet hibázni, mert általában szeretnek sütni-főzni, de ha nem, akkor meg ideje utalni rá, hogy kellene és ezért még meg sem sértődhetnek. Én személy szerint nem nagyon főzök könyvből, sőt igazából semmiből, ezért is mondom, hogy ettől még nem venném zokon, ha egy ilyen ajándék lapulna a karácsonyfa alatt, mert ha más hasznát nem is venném, jól mutatna a konyhában a polcon. Viszont, ha főzni nem is igen szoktam, a sushit például imádom és esélyes, hogy ha kapnék egy ilyen könyvet, akkor lehetséges, hogy megpróbálkoznék vele. Szóval ez megint egy olyan karácsonyi ajándék ötletek nőknek, amivel nagyeséllyel betalálunk az ajándékozottnál.

http://www.prezzybox.com/sushi.aspx

9. Ékszerfa

ajándék ötletek karácsonyra ékszerfa

Ez azért egy jó ajándékötlet szerintem, mert nagyjából bármelyik korosztályban, bármilyen érdeklődési körben, szinte bármelyik kapcsolati minőségben bevethető, nagyjából alacsony kockázati szinttel. Egy esetben nem javasolnám: ha az illető 5 méteres körzetében sem láttunk soha, semmilyen ékszert vagy ahhoz hasonló dolgot, mert ebben az esetben valószínűleg nem fog a meghatottságtól könnyes szemmel a nyakunkban borulni, hogy milyen figyelmes ajándékozók vagyunk. Ez például rám pont igaz is lehet, viszont mivel ez a darab annyira szép már önmagában is, hogy sima polcdekorációként is funkcionálhat, így lehet, hogy még én is örülnék neki. Szóval ezzel kilőttünk minden kockázati tényezőt, így bátran vásárolhatjuk meg bármelyik nőnek a környezetünkben, legyen az a nagymamánk vagy a lánytestvérünk, nagyon nem lőhetünk vele mellé.

http://www.prezzybox.com/jewellery-tree-by-menu.aspx

10. Pókfogó

ajándék ötletek karácsonyra pók fogó

Igen, értem a felhördülést és az értetlenséget a tekintetekben, de legyen bármilyen romantikátlan és kicsit gusztustalan is, ez egy remek karácsonyi ajándékötlet, még akkor is, ha első blikkre nem tűnik annak egyáltalán. Fiatal, egyedül élő nőként hiteles forrása vagyok ennek a véleménynek, hiszen számtalanszor találtam magam szemben a problémával, a pókkal. Miután az első sokkon túl vagyunk, amit egy ilyen helyzet jelent, rögtön jön a megoldandó feladat, azaz, hogy hogyan vegyük rá a nemkívánatos egyedet a lakásunkból való távozásra. Megölni semmiképp sem szeretnénk. Egyrészt szerencsét hoz, állítólag, másrészt állatbarátok vagyunk, amit ilyenkor a pániktól persze nehéz figyelembe venni, de a legnyomósabb ok, hogy nem akarjuk összepókozni a papucsunk talpát és ahhoz különben is túl közel kellene mennünk hozzá. Így ezeket a szempontokat figyelembe véve ezekben a pillanatokban nincs is csodálatosabb dolog, mint a karácsonyra kapott hosszúnyelű pókfogó, amivel tisztes távolságból tudunk pontot tenni az ügy végére. Na ugye, hogy micsoda remek karácsonyi ajándék ötlet?!

http://www.prezzybox.com/spider-catcher.aspx